Доступність посилання

ТОП новини

Україна відкриє консульство у Тирасполі – МЗС


Україна планує відкрити консульство у придністровському Тирасполі. За словами речника МЗС Євгена Перебийноса, це потрібно для належного обслуговування українців, які проживають у Молдові.

«Україна відправила звернення до молдовської сторони щодо нашої зацікавленості у відкритті консульської установи у Тирасполі. Питання щодо розширення консульської присутності України у Республіці Молдова є на порядку денному українсько-молдовських двосторонніх відносин. Україна розглядає цей крок як один із важливих елементів налагодження довіри у регіоні і вирішення проблемних питань», – зазначив Перебийніс.

Про плани щодо відкриття консульства України у Тирасполі міністр закордонних справ України Леонід Кожара поінформував керівників Молдови на зустрічі з ними минулого тижня у ФРН, додав речник МЗС.

У 1990 році Придністров’я в односторонньому порядку проголосило свою незалежність від Молдови. Її ніхто не визнав, і з юридичного погляду Придністров’я залишається частиною Молдови, хоча фактично наразі не підконтрольне їй.
XS
SM
MD
LG