Доступність посилання

ТОП новини

Курченко достроково завершив купівлю медіа-холдингу UMH


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Група компаній СЄПЕК Сергія Курченка внесла останню частину платежу, передбаченого угодою про купівлю медіа-холдингу UMH, і достроково вступила у володіння новим активом. Про це пише «Forbes-Україна» із посиланням на джерела, знайомі з процесом підписання і закриття угоди.

За даними видання, згідно з початковими умовами, передача активу мала відбутися до 1 березня 2014 року. СЄПЕК став власником 99,9% акцій медіа-холдингу, хоча в червні повідомлялося, що структури Курченка отримають 98% UMH.

Як повідомило «Forbes-Україна» одне з джерел, у порівнянні з початковими домовленостями, загальна сума операції була збільшена в межах 5 %. Остаточні цифри щодо угоди сторони не розкривають. Як заявив уже колишній очільник холдингу Борис Ложкін, він задоволений результатами домовленостей.

Управляти UMH буде спеціально створений підрозділ СЄПЕК – компанія «СЄПЕК-Медіа».

Про намір Сергія Курченка придбати холдинг стало відомо у червні. Бізнесмен, якого деякі ЗМІ називають близьким до родини президента Віктора Януковича, тоді наголосив, що не має наміру впливати на редакційну політику видань, які входять в UMH (це, зокрема, журнали «Кореспондент» і Forbes). Водночас за останні півроку з холдингу звільнилася низка журналістів, зокрема й автори розслідування про бізнес Курченка.
XS
SM
MD
LG