Доступність посилання

ТОП новини

Янукович відмовився від наміру підписати угоду про асоціацію з ЄС?


Київ – Верховна Рада знову не змогла розглянути проекти законів, що дозволили б Юлії Тимошенко виїхати для лікування за кордон. Регіонали наполягають, що жоден із запропонованих документів не є прийнятним. Натомість в опозиції заявляють, що голосуватимуть за будь-який закон, що влаштує представників місії Європарламенту, і кличуть на засідання парламенту Пата Кокса та Александра Квасневського, щоб вони у цьому переконалися.

Опозиція запросила представників місії Європарламенту Пата Кокса та Александра Квасневського на засідання Верховної Ради у четвер, коли голосуватимуть за закони про лікування засуджених за кордоном. Про це повідомив лідер фракції УДАР Віталій Кличко.
Віталій Кличко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:19 0:00

Ми готові проголосувати за законопроект Лабунської. Його зривають, умисно не поставили у зал, зараз переносять на четвер
Віталій Кличко
«Ми готові проголосувати за законопроект Лабунської. Його зривають, його умисно не поставили у зал, зараз переносять на четвер. Приїжджають Кокс та Квасневський. Ми їх запрошуємо у парламент. Ми домовилися, що це питання ставимо, щоб європейські представники бачили, хто голосує, хто дає голоси, а хто проголошує одне, робить зовсім інше», – зауважує Кличко.

Жоден із законопроектів не має достатньої перспективи – Єфремов

Тим часом у Партії регіонів кажуть, що не бачать перспектив ухвалення жодного з чотирьох проектів закону, спрямованих на вирішення «питання Тимошенко» у тому вигляді, в якому вони є тепер. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Олександр Єфремов
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:14 0:00

Можливо, щось зміниться за ці дні. Ситуація у нас доволі швидко і оперативно іноді змінюється
Олександр Єфремов
«Я справді бачу, що у перспективі все одно ми змушені будемо створити робочу групу, тому що жоден із законопроектів не має достатньої перспективи, щоб за нього проголосували. Але, можливо, щось зміниться за ці дні. Ситуація у нас доволі швидко і оперативно іноді змінюється», – каже Єфремов.

Єфремов також уточнив, що Партія регіонів не буде підтримувати проект закону про лікування ув’язнених за кордоном авторства позафракційного депутата Анжеліки Лабунської, який схвалила місія Кокса-Квасневського. Голова фракції Партії регіонів також нагадав, що на позицію регіоналів щодо розгляду законопроектів про лікування ув’язнених за кордоном вплинула інформація про початок судового процесу проти Тимошенко у Швейцарії та США.

Є підозра, що Путін дав гарантії недоторканності награбованого Януковичем – Мірошниченко

Утім, в опозиції припускають, що у Партії регіонів просто знайшли виправдання для зміни інтеграційного курсу. Віктор Янукович відмовився від наміру підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом, припускає депутат від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко.
Ігор Мірошниченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Янукович, можливо, буде тягти Україну знову у російське ярмо
Ігор Мірошниченко
«У мене є велика підозра, що регіонали зараз зрозуміли, що ціна, яку сказав Євросоюз, для них неприйнятна – свобода Юлії Тимошенко, або можливість для неї виїзду на лікування. Тому вони зараз вмикають «задню передачу», рухаючись у напрямку Митного союзу. До речі, зустріч Януковича з Путіним була абсолютно закритою, і ми не знаємо, про що вони говорили. Є підозра, що Путін дав гарантії недоторканності всього того добра, яке награбував Янукович, і він тепер, можливо, буде тягти Україну знову у російське ярмо», – наголосив Ігор Мірошниченко, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Тим часом голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запевняє, що судовий процес проти Тимошенко, ініційований українським урядом, не матиме для неї ніяких наслідків.
Арсеній Яценюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:26 0:00

Нехай Міндоходів займається тим, щоб там не було корупції, щоб податківці не брали хабарів, а не лізли у політичні переслідування
Арсеній Яценюк
«Можна ще 100 різного роду справ вигадати, але це ніяк не впливає на позицію наших європейських партнерів і не має ніякого стосунку до реального стану справ і права. Тому нехай Міндоходів займається тим, щоб там не було корупції, щоб усім відшкодовували податок на додану вартість, щоб податківці не брали хабарів, а не лізли у політичні переслідування», – зазначає Яценюк.

На четвер, 7 листопада, у Верховній Раді призначили розгляд 4 законопроектів, які стосуються лікування ув’язнених за кордоном. Звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко для лікування є однією з вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG