Доступність посилання

ТОП новини

Азаров каже, що більшість умов підписання угоди з ЄС уже виконані


Більшість умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС уже реалізовані, і є всі підстави вважати, що саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі буде для України успішним. Про це прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві, передає УНІАН.

«Нам виставляють цілий ряд вимог, пов’язаних із підписанням угоди. Більшість із них, по суті справи, вже реалізовані. Є всі підстави вважати, що саміт пройде успішно», – сказав прем’єр.

«Ми провели велику роботу. Протягом 5 років і особливо останніх двох років з керівництвом ЄС і Європейською комісією велися переговори, які привели до парафування великого й об’ємного документа, що передбачає створення зони вільної торгівлі з ЄС, безвізовий режим і політичну асоціацію з країнами ЄС», – додав глава уряду.

Азаров наголосив, що приведення української промисловості у відповідність до вимог і стандартів ЄС коштуватиме Україні близько 150-165 мільярдів євро. «Такі гігантські суми можуть прийти в країну тільки тоді, коли ми в реальності створимо сприятливий клімат для приходу інвестицій. Саме тому на це націлена наша політика», – зазначив прем’єр-міністр. За його словами, Україні «належить підготувати свою промисловість до скрутних умов конкуренції на європейському ринку».

Українська сторона очікує, що угоду про асоціацію з ЄС вдасться підписати на саміті, який відбудеться у Вільнюсі наприкінці листопада. Водночас у ЄС сьогодні нагадали, що доля угоди залежить від того, чи виконає Україна взяті на себе зобов’язання.
XS
SM
MD
LG