Доступність посилання

ТОП новини

Росія готова розглянути можливість приєднання України до окремих угод МС – Суслов


(shutterstock.com)
(shutterstock.com)
Росія готова розглянути можливість приєднання України до окремих угод Митного союзу, повідомив постійний представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов.

«Радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що Росія готова розглядати пропозиції України щодо приєднання до окремих угод МС. Це нове слово, оскільки досі на найвищому рівні та на всіх переговорах, які були між прем’єрами і президентами України і Росії, ця можливість заперечувалася. Тому можна привітати українського прем’єра, який цю ідею давно і послідовно обстоював», – сказав Суслов у кулуарах регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві.

За його словами, для України і Росії відкривається шанс поліпшити відносини.

«Думаю, що однією з цих угод, реально ухвалених, має бути угода між країнами-членами МС про подолання технічних бар’єрів із країнами-членами СНД, які не є членами Митного союзу. Таку угоду ухвалили в грудні 2012 року, вона передбачає процедуру приєднання до окремих технічних регламентів Митного союзу», – додав він.

Говорячи про те, наскільки швидко можливим є приєднання, Суслов наголосив, що для цього необхідно виконання цілої низки процедур, і це не залежить лише від бажання України.

Українська влада заявляла, що хоче співпрацювати одночасно і з ЄС, і з Митним союзом після ймовірного підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом цього місяця у Вільнюсі.

Російське керівництво наголошує, що вступ України до Митного союзу під проводом Росії буде неможливим після підписання угоди про асоціацію з ЄС. Ця угода передбачає і створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, а її умови неприйнятні для Митного союзу, заявив президент Росії Володимир Путін.
XS
SM
MD
LG