Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція збирає підписи за недовіру голові Львівської ОДА Салу


Олег Сало
Олег Сало
Партії «Батьківщина», УДАР і «Свобода» почали збирати підписи за висловлення недовіри новопризначеному голові Львівської облдержадміністрації Олегові Салу.

Як йдеться в спільній заяві партій, перебуваючи на посаді начальника львівської обласної міліції, у 2004 році Сало намагався перешкодити вільному волевиявленню українців. «Саме за його наказом блокувалися автобусні колони, які рухалися на Київ, під колеса кидали шипи, міліціонери давили студентів із помаранчевими пов’язками», – йдеться в заяві.

Опозиція зауважує, що проти Сала була порушена кримінальна справа за використання півмільйона гривень, виділених на ремонт будівлі львівського облуправління міліції, для будівництва «розкішної дачі тодішнього міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя».

«Призначення на таку відповідальну посаду відомого губернатора-фальсифікатора свідчить про підготовку влади до спотворення на свою користь результатів президентських виборів, означає, що, декларуючи на словах європейські цінності та необхідність зближення з Європейським союзом, насправді Янукович рухається в протилежний бік, бік диктатури, авторитаризму і керованих виборів», – йдеться у заяві опозиційних партій.

Опозиція пропонує, щоб на найближчій сесії Львівської обласної ради ухвалили рішення про недовіру Салу, і закликає представників інших фракцій підтримати ініціативу.

Президент Віктор Янукович призначив Сала головою Львівської ОДА 31 жовтня.
XS
SM
MD
LG