Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт може повернути обов’язкові дозволи на виступ для іноземних артистів


Міністерство культури готове повернутися до питання унормування гастрольної справи та відновити практику отримання Свідоцтва про проведення гастрольного заходу іноземними артистами на території України. Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Сьогодні Мінкультури не має відомостей щодо кількості гастролерів, які здійснюють свою діяльність на території України. Міністерство культури готове повернутися до питання унормування гастрольної справи в Україні та до практики отримання Свідоцтва про проведення гастрольного заходу», – зазначили у прес-службі.

У відомстві поінформували, що, відповідно частини 6 статті 42 закону «Про зайнятість населення», працевлаштування артистів та працівників мистецтва для роботи в Україні за фахом здійснюється без відповідного дозволу.

У той же час від 1 січня 2004 до 2 грудня 2010 років питання обліку гастрольних заходів, що тривали на території України, унормовувались відповідно до закону «Про гастрольні заходи в Україні» та Порядку організації та проведення гастрольних заходів, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 15 січня 2004 року № 35.

Водночас, згідно з повідомленням міністерства, для проведення гастрольних заходів в Україні і для резидентів, і для нерезидентів необхідно було отримати Свідоцтво про проведення гастрольного заходу. На підставі виданих свідоцтв до Мінкультури подавались відомості про гастролерів, що здійснювали свою діяльність, так формувався Єдиний банк даних гастрольних заходів, що відбувались в Україні.

«Таким чином протягом 2008-2010 років в Україні в середньому відбувалось близько 100 гастролей російських виконавців на рік.
Водночас з грудня 2010 року Свідоцтво про проведення гастрольних заходів в Україні не видаються», – повідомили у Мінкульті.

2 листопада у російському місті Саратові оштрафували український гурт «Океан Ельзи» – за версією Федеральної міграційної служби Росії, за незаконну трудову діяльність перед концертом у місцевому льодовому Палаці спорту.
XS
SM
MD
LG