Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу пора кінчати тюремне садо-мазо (огляд преси)


Київ – Сьогодні – вирішальний день, коли Верховна Рада може ухвалити основний законопроект із «євроінтеграційного пакету», який визначить подальшу долю ув’язненої Юлії Тимошенко і, можливо, асоціації України з ЄС, констатує газета «Україна молода». Однак, газетярі не впевнені в конструктивності депутатів. За інформацією видання, більшість регіоналів прогнозує провал голосування за всі законопроекти з приводу лікування Тимошенко за кордоном. Мало того, що кожна зі сторін протистояння не хоче голосувати за «чужий» проект, так ще й, за однією з версій, хмизу в багаття підкинуть комуністи, які з нагоди річниці Жовтневої революції можуть принести в сесійну залу червоні прапори або іншим чином спровокувати свободівців. Стаття називається «Затишшя перед «революцією».

Утім, як нагадує дописувач газети «Сегодня», у Януковича є право на помилування. Якщо парламент заплутається в нескінченних дебатах із приводу подальшої долі опальної екс-прем’єрки, глава держави просто зобов’язаний продемонструвати суспільству своє право на милосердя, переконує журналіст. Він наголошує, що Януковичу пора «кінчати це тюремне садо-мазо», бо глядач втомився. Про це наголошується в статті «Я б відпустив».

Угода з ЄС може виявитися провальною для влади, якщо суттєвих змін не відбудеться, попереджає газета «День». Україні потрібні якісні перетворення. А вони не стануться без системного перезавантаження та ментального переосмислення. Видання пише, що в України великий баласт «неперетравленого» досвіду. І їй треба надолужити втрачене, а може, й вкрадене. Стаття називається «Нація загубленого дискурсу».

Дмитро Фірташ об'єднує свої облгази. Як пише «Комерсант Україна», олігарх вирішив створити газовий холдинг. Директор Group DF Борис Краснянський заявив, що до середини 2014 року всі облгази, які належать Фірташу, будуть об’єднані в єдину структуру. Це дасть змогу залучати кошти, необхідні для модернізації зношеної газорозподільної системи, а також спростити управління підконтрольними активами. Однак, як зауважує видання, заявлені кроки призведуть до монополізації ринку газу в Україні, що може ускладнити відносини з Енергетичним співтовариством. Заголовок публікації – «Концентрація газу».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG