Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує позов до України через недобір газу – Єфремов


Російська Федерація готує судовий позов проти України через недобір Києвом обсягів газу, передбачених контрактом 2009 року, підписаним екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«На сьогодні, за моєю інформацією, готується позов Російської Федерації до шведського суду. Я не знаю, чи відповідає це дійсності, але така інформація до нас надійшла. На 10 мільярдів доларів стосовно підписаного контракту Тимошенко з Російською Федерацією за той газ, який не добрали в Росії», – сказав Єфремов.

«Якщо уявити собі, що завтра Російська Федерація виграє в суді Швеції, a ми в цей період розглядаємо питання про те, що на комфортне лікування відправляємо ту людину, яка, по суті, стояла за ухваленням цього рішення. Ухвалено відповідне рішення, яке не може не чинити тиску на депутатів фракції Партії регіонів щодо порушення судових процесів у США, Швейцарії», – сказав лідер фракції Партії регіонів.

Газові угоди, підписані в січні 2009 року, передбачають вирішення спорів у Стокгольмському арбітражі, якщо їх неможливо врегулювати на переговорах.

Представники української влади неодноразово заявляли, що не мають наміру звертатися до суду, сподіваючись досягти перегляду газових контрактів шляхом переговорів. Україна хоче зниження ціни російського газу.

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко відбуває 7-річне ув’язнення у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.
XS
SM
MD
LG