Доступність посилання

ТОП новини

Кияни під парламентом вимагали євроінтеграції


Українці під парламентом мітингують за євроінтеграцію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:30 0:00
Кілька тисяч прихильників опозиції пікетували вранці будівлю Верховної Ради, де сьогодні мають розглянути євроінтеграційні законопроекти, серед яких – ті, які передбачають лікування за кордоном ув’язнених, зокрема – й колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Кілька тисяч мітингувальників під прапорами партій УДАР, «Батьківщина», «Свобода» і громадських організацій перекрили вулицю Грушевського навпроти Верховної Ради, скандували «Україна – це Європа», «Юлі – волю!» і «Банду – геть!». Тим часом будівлю парламенту охороняли понад 700 працівників МВС.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час мітингу, стоячи на даху мікроавтобуса, наполягав на необхідності ухвалення до 18 листопада законопроектів, які стосуються змін до виборчого законодавства, лікування екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та про прокуратуру.

«Опозиція готова на будь-які компроміси для того, щоб Україна підписала угоду про асоціацію із ЄС, а для цього необхідно звільнити Юлію Тимошенко. Ми пропонуємо негайно в першому читанні ухвалити законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської стосовно лікування засуджених за кордоном, прийняти в першому читанні законопроект про прокуратуру та законопроект з питань проведення виборів. Треба у найкоротші терміни доопрацювати їх і до 18 числа ухвалити цих три закони в другому читанні і в цілому», – наголосив Яценюк.

Зі свого боку, лідер УДАРу Віталій Кличко висловив мітингувальникам сподівання, що парламент сьогодні проголосує за всі необхідні законопроекти, попри те, що профільний комітет парламенту пропонує їх доопрацьовувати.

«Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності своїми діями ставить під загрозу європейську інтеграцію. Якщо підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС буде зірвано, то вся відповідальність лежатиме на президентові України Вікторові Януковичі», – заявив Кличко.

Наприкінці акції Кличко подякував її учасникам і заявив, що парламент планує розглянути ці важливі питання на вечірньому засіданні після 16:00.
XS
SM
MD
LG