Доступність посилання

ТОП новини

Львівські громадські активісти передали Путіну вінок і білі капці


Члени громадської організації «Ідея нації» прийшли під російське консульство у Львові з колючим дротом, лопатами, поховальним вінком «Владіміру Путіну» і білими капцями. У них в руках траспаранти із закликами «Вова, пшол вон!», «Гарантуємо землю 2х2» та інші гасла погрозливого характеру, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У такий спосіб, за словами активістів, вони прагнуть показати свою готовність до найрадикальніших дій, якщо російський президент Володимир Путін і його команда не припинять втручатися у зовнішню і внутрішню політику України і не заважатимуть її євроінтеграції.

«Якщо керівництво Російської Федерації і надалі буде продовжувати свою антиукраїнську істерію, тоді їх гарантовано чекає українська земля…2 на 2, у трунах, – попереджує голова громадської організації «Ідея Нації» Остап Стахів. – Ми не дамо жодній країні, жодним карликам принижувати українську націю, втручатися у нашу зовнішню і внутрішню політику і стримувати розвиток України, ведучи проти неї інформаційну чи економічну війну. Тому сьогодні, на «общєпонятном» ми кажемо російською карлику: «Вова, пшол вон!» – додає він.

Стахів висловив надію, що адресат отримає свій «подарунок» і «одумається». Інакше йому та його соратникам доведеться виконати обіцяне.

Учасники також пояснили, що спеціально чекали на сьогоднішню дату (7 листопада – річниця більшовицького перевороту в Російській імперії). Вони сказали, що не просто хочуть звільнити Україну від «російського ярма», а й нагадати про злочини, які були вчинені проти українського народу за час існування Радянського Союзу.

Із консульства Росії до мітингувальників ніхто не вийшов.
XS
SM
MD
LG