Доступність посилання

ТОП новини

У британській розвідці відкидають звинувачення у шпигунстві за населенням


Керівники спеціальних служб Великобританії на слуханнях у Парламенті
Керівники спеціальних служб Великобританії на слуханнях у Парламенті
У Великобританії керівник Управління урядового зв’язку при Міністерстві закордонних справ Іян Лоббан заявив, що спецслужби не хочуть і не можуть прослуховувати телефонні розмови і читати електронне листування громадян.

«Спецслужби не витрачають час на прослуховування телефонних розмов і читання пошти більшості громадян. Люди, які у нас працюють, – не з тих, хто таким займатиметься. Мотив їхніх дій – порятунок життів, пошук терористів, злочинців, це саме стосується і зовнішньої розвідки. Якби їх попросили просто шпигувати за людьми, то у мене не було б підлеглих, вони б усі після такого прохання залишили офіс», – наголосив він під час слухань у Парламенті.

Лоббан зазначив, що його відомство дійсно відстежує канали комунікації, але це стосується лише особливо важливих випадків.

Керівників розвідувальних управлінь викликали у Парламент для того, щоб вони відзвітували про діяльність своїх відомств і відповіли на закиди про перевищення повноважень, які виникли після оприлюднення засобами інформації даних від колишнього контрактника американських спецслужб Едварда Сноудена.
XS
SM
MD
LG