Доступність посилання

ТОП новини

На переговорах щодо ядерної програми Ірану чекають Джона Керрі


Очільниця європейської дипломатії Катрін Аштон і міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф, Женева, 7 листопада 2013 року
Очільниця європейської дипломатії Катрін Аштон і міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф, Женева, 7 листопада 2013 року
Сьогодні в Женеві завершиться черговий раунд переговорів щодо ядерної програми Ірану. У ньому беруть участь дипломати самого Ірану і шести світових держав – США, Росії, Франції, Великої Британії, Китаю та Німеччини.

За словами американських чиновників, державний секретар Джон Керрі, який перебуває в турне на Близькому Сході, сьогодні приєднається до переговорів.

У четвер Білий дім заявив, що шість світових держав готові полегшити санкції щодо Ірану, якщо Тегеран вдасться до чітких кроків, щоб зупинити просування своєї ядерної програми.

«Якщо Іран не дотримається своїх зобов’язань, тимчасове послаблення припиниться, і ми зможемо посилити тиск, додавши нові санкції», – наголосив речник Білого дому Джей Карні.

В інтерв’ю американській телекомпанії CNN міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф відзначив, що Тегеран може частково зупинити свою суперечливу програму збагачення урану. Заріф додав, що сподівається на досягнення угоди до завершення переговорів у п’ятницю.
XS
SM
MD
LG