Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція відмовляється голосувати до завершення консультацій у Рибака


Опозиційні фракції не мають наміру сьогодні брати участь у голосуванні й обговоренні депутатських запитів, доки до порядку денного не будуть внесені євроінтеграційні законопроекти. Про це заявила народний депутат із фракції УДАР Ірина Геращенко на засіданні парламенту.

«Не потрібно зараз марнувати час — цей час, поки йдуть консультації, можна використати для оголошення запитів, бо по інших питаннях опозиція голосувати не буде, поки не будуть винесені євроінтеграційні закони», – заявила, зі свого боку, народний депутат від «Батьківщини» Лілія Гриневич, яка мала доповідати про проект постанови щодо відзначення 100-річчя з дня заснування Карадазької біологічної станції.

Народні депутати першим питанням мали розглянути призначення окремих позачергових місцевих виборів.

Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік поставив на голосування перший зі 118 проектів постанов щодо виборів, але він не набрав необхідної кількості голосів. Тому перший віце-спікер, який головує на засіданні, перейшов до наступного питання – оголошення депутатських запитів.

Тим часом, лідери фракцій продовжують консультації у голови Верховної Ради України Володимира Рибака. Ці консультації почалися відразу після відкриття сьогоднішнього засідання парламенту.

До парламенту приїхали спостерігачі місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський.

Вчора ввечері в опозиції повідомили, що на сьогодні підготують ще один законопроект, ухвалення якого дозволило б лікування за кордоном колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Але, за словами опозиціонерів, вносити такий законопроект на голосування недоцільно доти, доки під ним не підпишуться представники влади.

Тим часом, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що регіонали визначаться щодо голосування з приводу лікування Тимошенко за кордоном лише після напрацювання матеріалів робочою групою, створеної профільним комітетом Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG