Доступність посилання

ТОП новини

Переговори відбуваються складно – Квасневський


Александр Квасневський сьогодні в парламенті
Александр Квасневський сьогодні в парламенті
Члені спостережної місії Європарламенту Александр Квасневський заявив про складність переговорів із керівництвом Верховної Ради і лідерами парламентських фракцій.

«Складно, все складно», – сказав Квасневський переди тим, як разом зі своїм колегою Петом Коксом залишити будівлю Верховної Ради.

Водночас Квасневський додав, що переговори продовжуються і робота місії триває.

Сьогодні у Верховній Раді за участю Кокса і Квасневського продовжувалися консультації керівництва парламенту й керівників фракцій. Опозиція каже, що готова піти на компроміс: проголосувати законопроекти про прокуратуру і вибори народних депутатів у редакції влади, якщо провладні депутати підтримають законопроект, який відкриє можливість для вирішення питання Тимошенко. Опозиціонери також зібрали підписи для скликання позачергового засідання парламенту на 12 листопада.

Вчора у Верховній Раді не вдалося досягти компромісу щодо ухвалення законопроекту про вирішення питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Брюссель чекає від українського парламенту на ухвалення до Вільнюського саміту трьох документів: щодо вирішення питання Тимошенко, закону про прокуратуру України і про реформування виборчого законодавства.

Місія Європарламенту має надати свій звіт 14 листопада, після чого документ передадуть на розгляд засідання Ради ЄС, запланованого на 18 листопада.

28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, на якому можуть підписати угоду про асоціацію Україна-ЄС.
XS
SM
MD
LG