Доступність посилання

ТОП новини

Банкова «в заручниках» у Попова (огляд преси)


Київ – Незалежно від того, чи буде підписано угоду про асоціацію з ЄС, українсько-російське протистояння суттєво й безповоротно змінить взаємосприйняття двох народів, стверджує «Український тиждень». Видання пише, що інформаційне тло, яке формується останнім часом, позитивно впливає на процес звільнення суспільної свідомості від низки міфів як в Україні, так і в Росії. Подаючи Київ у образі ворога, кремлівська пропаганда об’єктивно руйнує, особливо у очах молодшого покоління, міфологію «єдиного народу». Водночас ставка на брутальний тиск і малоприхована зверхність у трактуванні України та українців (незалежно від їхнього етнічного походження) викликає раз по раз роздратування, що проявляється навіть на високому офіційному рівні. Про це йдеться в статті «Таки не Росія».

За кілька днів виповниться три роки відтоді, як Олександр Попов став главою столичної адміністрації. Тоді в центральному штабі Партії регіонів вважали, що за півтора року вони розпіарять Попова і він буде обраний міським головою. Але в 2012 році стало зрозуміло, що розпіарити Попова неможливо. Саме тоді логічно було замінити його, але влада вирішила інакше. І помилилася, адже це вдарило по іміджу Віктора Януковича, стверджує тижневик «Коментарі». Попов де-факто «взяв у заручники» Банкову, котра не може зняти чиновника, який ніколи не забезпечить перемогу в столиці не тільки собі, а й главі держави. Про те, як керує столицею Олександр Попов, тижневик розповідає у публікації «Попов взяв у заручники Банкову».

Споживче кредитування в Україні переживає новий бум, наздоганяючи показники докризового, благополучного 2007 року. Українці знову розхапують праски і смартфони, отримуючи прихильні усмішки від банків, констатує тижневик «Кореспондент». Однак доступність кредитів не єдина причина їх популярності. Українцями рухає бажання красивого життя, вважає експерт видання. Адже їхні доходи скоротилися, але запити залишилися колишніми. Банкіри впевнені, що споживчий вектор розвитку фінустанов позитивно впливає на макроекономічні показники країни, оскільки де-факто підвищує купівельну спроможність клієнтів на найпоширеніші види товарів. Стаття називається «Кредитна історія».

Психологи вважають, що отримання задоволення від необмеженої купівлі речей – це хвороба. І її вірус заражає все більше українців, стверджує тижневик «Коментарі». Журналісти переконані, що малозабезпечені українці старанно прагнуть замаскувати ту прірву, яка їх відокремлює від заможних співгромадян. Бажання здаватися в очах інших людей багатшими та успішнішими, ніж насправді, призводить до зростання незапланованих і непотрібних покупок. Успішно експлуатуючи цей тренд, виробники і ретейлери розширюють нову касту споживачів. Докладніше про це йдеться у статті «Нові міщани ХХІ століття».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG