Доступність посилання

ТОП новини

Росія: учасниця Pussy Riot іще не закінчила етап до колонії


Надія Толоконникова, архівне фото
Надія Толоконникова, архівне фото
У Росії Федеральна служба виконання покарань заявила сьогодні, що засуджена учасниця жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова досі перебуває на шляху до виправної колонії, де вона далі відбуватиме своє покарання.

Як мовиться в повідомленні, стан її здоров’я задовільний, скарг від неї не надходило.

Про те, де вона перебуває нині, так і не повідомили.

Як кажуть родичі і адвокати Толоконникової, ніякого зв’язку з нею немає вже близько трьох тижнів, із середини минулого місяця. Російські пенітенціарії вже кілька разів заявляли, що Толоконникову етапують із виправної колонії, де та перебувала раніше, до однієї з інших колоній, і після її прибуття родичів повідомлять про це у визначений законом 10-денний термін.

Її вирішили перевести до іншої колонії «у зв’язку зі зверненням засудженої про забезпечення її особистої безпеки» після того, як вона оголосила голодівку, заявивши про погрози вбивства з боку адміністрації та нелюдські умови праці й утримання ув’язнених.

Надія Толоконникова, як і ще одна учасниця гурту Марія Альохіна, зараз відбуває дворічний термін позбавлення волі. Третій засудженій учасниці Pussy Riot Катерині Самуцевич після апеляції такий же термін замінили на умовний, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG