Доступність посилання

ТОП новини

Представники національних меншин Дніпропетровська заявили про єдність


Представники національних меншин Дніпропетровська заявили про єдність
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
Представники національних меншин Дніпропетровська влаштували сьогодні флеш-моб, щоб нагадати жителям міста про багатоетнічний склад населення і заявити про єдність.

У центрі міста, на Європейській площі, вони розгорнули свої національні прапори, а потім усі разом стали під велике синьо-жовте полотнище, що мало символізувати Державний прапор України, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Також на Європейській площі представники національних меншин вишикувались у слово «Єдність».

За словами учасників, таким дійством вони хотіли ще раз нагадати про те, що, живучи в Україні й плекаючи традиції власних народів, вважають себе невід’ємною частиною української нації.

«Ми вважаємо, що агресія в суспільстві, що виявляється у вигляді антисемітських настроїв, міжнаціональної ворожнечі тощо, походить від дефіциту інформації. Для того, щоб дати цю інформацію, ми й проводимо такі заходи. Зараз багато говорять про події в Бірюльові, у Росії. У нас, в Україні, ми вважаємо, така ситуація просто неможлива», – сказав Радіо Свобода один із організаторів Тижня єдності, фундатор міжнародної громадської організації «Інститут україніки» Олексій Лазько.

Цими днями на Дніпропетровщині вперше проходить Тиждень єдності національно-культурних товариств. Цілою низкою заходів національні громади хочуть нагадати, що Україна є багатонаціональною, багатокультурною, багатоконфесійною державою, де панує толерантність.

За даними останнього перепису населення, близько 20 відсотків населення Дніпропетровської області складають представники національних меншин. Найчисельнішими є спільноти меншин десяти етносів: росіян, білорусів, євреїв, вірмен, азербайджанців, молдован, ромів, татар, німців, грузинів.
XS
SM
MD
LG