Доступність посилання

ТОП новини

Рішення знищити відео з виборів спричинене бажанням приховати фальсифікації – «Батьківщина»


«Батьківщина» вважає, що рішення ЦВК знищити відеозаписи з парламентських виборів-2012 спричинене бажанням влади «замести сліди грубих виборчих порушень». Про це повідомили у прес-службі «Батьківщини».

«Рішення ЦВК знищити інформацію, отриману за допомогою системи відеоспостереження, спричинене не намаганням комісії виконати закон, а бажанням режиму Януковича замести сліди грубих виборчих порушень», − заявили в партії.

«Режим прагне уникнути в майбутньому покарання за фальсифікації», − зазначили в опозиції, додавши, що покарання «неможливе зараз, поки замовники залишаються при владі».

Наразі застереження є особливо актуальним для членів окружних та дільничних комісій в п’яти округах, де 15 грудня відбудуться вибори народних депутатів, наголосили в партії. Відтак, підкреслили в прес-службі, «недоторканність відеоархіву є настільки важливою, що «Батьківщина» була б готова допомогти ЦВК зберегти відеозаписи з парламентських виборів 2012 року».

8 листопада Центральна виборча комісія прийняла рішення про знищення інформації, отриманої з допомогою системи відеоспостереження на парламентських виборах в 2012 році. Голова ЦВК Михайло Охендовський зазначив, що, відповідно до вимог закону, інформація, створена з використанням системи відеоспостереження, зберігається ЦВК протягом одного року з дня офіційного оприлюднення результатів виборів, після чого підлягає знищенню.

Рік з дня оприлюднення офіційних результатів парламентських виборів 2012 року закінчується 13 листопада. За даними ЦВК, всього для відеоспостереження на 33 тисячах 188 виборчих дільницях було встановлено 66 тисяч 376 відеокамер. Загальний об’єм отриманої інформації склав 372 терабайти.
XS
SM
MD
LG