Доступність посилання

ТОП новини

УДАР Януковичу: відносини з Росією не поліпшаться після зриву євроінтеграції


Віктор Янукович і президент Європейської ради Герман ван Ромпей, 25 лютого 2013 року
Віктор Янукович і президент Європейської ради Герман ван Ромпей, 25 лютого 2013 року
Зриваючи підписання угоди про асоціацію з ЄС, Віктор Янукович дарма розраховує, що це поліпшить відносини із Росією і підвищить його шанси на переобрання президентом. Про це йдеться в заяві партії УДАР.

У партії наголосили, що, незалежно від того, які обіцянки керівництво Росії, давало і даватиме главі української держави, воно все одно врешті-решт обдурить Януковича.

«Як тільки угода не буде підписана і ЄС охопить хвиля розчарування і роздратування Україною та її нинішнім керівництвом, Україна опиниться в повній ізоляції і втратить будь-які шанси на доступ до підтримки з боку міжнародних фінансових установ в умовах, коли ситуація у фінансово-економічній сфері стрімко погіршується», – мовиться в заяві УДАРу.

УДАР не має сумнівів, що в цій ситуації Росія, як це вже було після Харківських угод 2010 року, лише висуватиме усе нові й нові вимоги аж до повної відмови України від свого економічного і політичного суверенітету. При цьому, заявляють в УДАРі, Янукович ще й отримає «справедливий гнів власного народу», якого він своїми діями позбавляє європейського майбутнього.

«Зірвавши підписання угоди про асоціацію, зробивши ставку на утримання при владі за будь-яку ціну в тіні російського авторитаризму, Янукович не лише заганяє країну в глухий кут, але й позбавляє себе шансів піти з посади у цивілізований спосіб», – мовиться в заяві.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.
XS
SM
MD
LG