Доступність посилання

ТОП новини

Група з підготовки закону про лікування Тимошенко поки не домовилася


Парламентська робоча група, яка має підготувати законопроект щодо лікування ув’язнених за кордоном, оголосила перерву в своїй роботі до 16:00.

Позиції сторін – членів групи розійшлися, тому ухвалили рішення провести консультації.

Представник фракції Партії регіонів, член робочої групи Інна Богословська заявила, що в законопроекті має бути норма про переривання строку відбуття покарання на термін лікування з можливістю після цього ухвалити рішення про умовно-дострокове звільнення.

Представники опозиції поки що на цю пропозицію не пристали. Народні депутати від опозиції під час засідання робочої групи запропонували розглянути зміни до статті 84 Кримінального кодексу України, згідно з якою «особа, засуджена до позбавлення волі, має право на лікування за кордоном за умови, що така особа протягом не менше 365 днів безперервно перебувала на стаціонарному лікуванні у закладі охорони здоров’я України, за межами пенітенціарних установ і таке лікування не привело до повного одужання».

За пропозиціями опозиціонерів, рішення про лікування засудженої особи за кордоном має ухвалювати суд, розглянувши заяви самої засудженої особи, або заяви захисника цієї особи, або близького родича.

Як заявив член робочої групи, регіонал Володимир Олійник, під напрацюваннями групи мають підставити підписи всі члени робочої групи. В іншому випадку законопроект не варто виносити до зали засідань.

«Ми домовилися, що рішення має бути спільним», – сказав він.

Тим часом, народний депутат-комуніст Сергій Гордієнко заявив, що не братиме участі в жодному голосуванні, оскільки КПУ неодноразово заявляла, що не підтримуватиме євроінтеграційних законопроектів.

Однак він наголосив, що фракція КПУ братиме участь у всіх засіданнях робочої групи.

У засіданні робочої групи оголошено перерву до 16:00.
XS
SM
MD
LG