Доступність посилання

ТОП новини

Комітет, де мали розглянути вирішення справи Тимошенко, знову не зібрався


Позачергове засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому планувалося розглянути пропозицію робочої групи щодо підготовки законопроекту про можливе лікування за кордоном засуджених, не відбулося через відсутність кворуму.

На засідання комітету не прийшла більшість представників Партії регіонів, які раніше заявляли, що не мають наміру брати участь у роботі комітету.

«Немає кворуму, і я не маю підстав проводити засідання комітету», – заявив керівник комітету Андрій Кожем’якін.

Присутні народні депутати провели нараду, в якій узяв участь і представник регіоналів Віталій Журавський. За його словами, згідно з регламентом, «на жаль, комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не може розглянути законопроект про прокуратуру в другому читанні».

Як заявив Журавський, відповідно до регламенту, на його підготовку відводиться п’ять днів. Отже, цей законопроект комітет може розглянути лише у п’ятницю.

Жодних рішень на нараді не ухвалили.

Присутній на засіданні комітету лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що такі дії Партії регіонів свідчать про те, що вони не готові розглядати євроінтеграційні законопроекти і роблять усе для того, щоб зірвати підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.

Опозиція пропонувала на цей тиждень скликати позачергове засідання парламенту, щоб ухвалити в цілому законопроекти про прокуратуру, про вибори і про вирішення справи Тимошенко.
XS
SM
MD
LG