Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: регіонали блокують законопроект Януковича


Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк
Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк
Опозиція готова проголосувати разом за три законопроекти, які відкривають шлях до європейської інтеграції. Натомість депутати з фракції Партії регіонів «не готові голосувати за законопроект свого президента Віктора Януковича», заявив голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Ознакою реалізації сценарію зриву підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС Яценюк вважає те, що регіонали в понеділок не з’явилися на засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Цей комітет є профільним щодо законопроектів про прокуратуру та стосовно надання Юлії Тимошенко можливості лікування за кордоном.

Законопроекти про прокуратуру, щодо лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, а також виборче законодавство заплановані до розгляду на позачерговому засіданні Верховної Ради в середу, 13 листопада.

Увечері 13 листопада керівники місії Європарламенту в Україні Пет Кокс і Александр Квасневський на конференції президентів Європарламенту звітуватимуть про результати своєї роботи в Україні. На підставі цього звіту в Євросоюзі ухвалюватимуть рішення про можливість підписання з Україною угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі наприкінці листопада.
XS
SM
MD
LG