Доступність посилання

ТОП новини

П’ятницький: впевнений, що асоціація із ЄС буде підписана


Валерій П’ятницький
Валерій П’ятницький
Угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом буде підписана, заявляє урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький.

«Впевнений, що угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана. Для України відкриються величезні можливості на європейському ринку, який є дуже великим і має багато високо платоспроможних споживачів. Росія займається лише демонізуванням наслідків підписання Україною угоди про асоціацію», – сказав П’ятницький в ефірі Радіо Свобода.

Труднощі, які переживають українські підприємства, відбуваються в умовах, коли угода про асоціацію між ЄС і Україною ще не підписана, наголошує урядовий уповноважений.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.
XS
SM
MD
LG