Доступність посилання

ТОП новини

Підписання угоди з ЄС не погіршить відносин із Росією – П’ятницький


Валерій П’ятницький
Валерій П’ятницький
Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький заявляє, що ніякого зв’язку між майбутнім підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС і сьогоднішнім падінням промислового виробництва в Україні немає.

«Продукція українського виробництва, від якої відмовилася Російська Федерація, очевидно, вже чимось замінена. Адже не можна відмовитися від продукції, якщо вона потрібна. Наприклад, від трубної продукції відмовляються не на початку року, а протягом декількох років. Якщо відмовляються від вагонів, то відповідні потужності або створюються, або планують створити. І той запас вагонів, який існує зараз в Росії, достатній, щоб задовольнити їхні короткотермінові потреби», – сказав П’ятницький в ефірі Радіо Свобода.

Угода про вільну торгівлю України із країнами СНД, яка охоплює торговельні зв’язки із членами Митного союзу, буде існувати і на далі, відповідно, режим торгівлі з Росією в разі підписання угоди про асоціацію із ЄС не буде змінений, заявляє урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС на саміті у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG