Доступність посилання

ТОП новини

Президент вирішив терміново розібратися з вимогами промисловців і профспілок


(shutterstock.com)
(shutterstock.com)
Президент Віктор Янукович заявив сьогодні, що дасть доручення урядові невідкладно, вже завтра розглянути питання, порушені на його зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України, серед яких і пропозиція відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС.

За його словами, які наводить прес-служба голови держави, необхідно проаналізувати стан справ «практично по всіх напрямках і по всіх тих галузях, в яких у нас сьогодні є найбільша проблема». «Якщо подивитись на спад виробництва, він найбільше відбувся в експортоорієнтованих галузях економіки», – наголосив президент.

На зустрічі президент заявив сьогодні промисловцям і профспілковикам, що уважно вивчив їхні листи, звернення і пропозиції і поділяє їхню стурбованість становищем, що існує в Україні.

Серед цих пропозицій була ідея відкласти на рік підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом, яку висловив народний депутат від владної Партії регіонів Валентин Ландік. За його словами, цей час необхідний, щоб підготуватися й закупити необхідне обладнання, бо українська продукція може стати неконкурентоспроможною після підписання угоди з ЄС про асоціацію, оскільки в такому випадку будуть обмежені обсяги експорту українських товарів до країн Митного союзу.

Прес-служба президента, повідомляючи про цю зустріч, особливо звернула увагу також на інші численні скарги її учасників саме на проблеми з постачанням української продукції на ринки країн-учасниць Митного союзу під керівництвом Росії, яка вже попереджала, що запровадить іще більше обмежень на товари з України після укладення асоціації з ЄС.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.

Опозиція заявляє, що небажання української влади йти на поступки з цього останнього питання означає, що влада хоче зірвати підписання угоди про асоціацію, і низка заяв представників владних сил останнім часом має на меті підготувати громадськість до цієї відмови від підписання угоди.
XS
SM
MD
LG