Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: питанням № 1 для економіки є нормалізація відносин з Росією


Микола Азаров
Микола Азаров
Падіння експорту до Росії на чверть загрожує закриттям українських підприємств, масовими звільненнями, падіння доходів бюджету і зниження соціальних стандартів, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Питання № 1 національної економіки – нормалізація відносин з Росією», – сказав він, відкриваючи засідання уряду в Києві.

Прем’єр наголосив, що Україні ніхто не запропонував і не запропонує компенсації для втрати цього ринку. «Звернення до посередництва до СОТ може не допомогти», – додав Азаров.

Він повідомив, що на останніх зустрічах президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним досягнуто розуміння, що ситуація не відповідає довгостроковим інтересам двох країн, та домовленість про розробку комплексу заходів щодо розблокування відносин.

Водночас Азаров не уточнив, чи входить до такого перегляду відносин з Росією відмова України від підписання Угоди з ЄС, інтенсифікація підготовки до якого саме і призвела до загострення відносин між Києвом і Москвою з середини цього року.

Україна планує ухвалити угоду про асоціацію з ЄС наприкінці цього місяця на саміті у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG