Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Білорусь розпочали демаркацію кордону – МЗС


Сьогодні Україна і Білорусь на міжнародному пункті пропуску «Сеньківка» (Чернігівська область) встановили перший прикордонний знак на українсько-білоруському державному кордоні.

Як повідомила перс-служба МЗС України, з встановлення цього знаку розпочалась демаркація українсько-білоруського кордону. У церемонії взяли участь міністри закордонних справ України і Білорусі Леонід Кожара і Володимир Макей, керівники прикордонних служб двох країн Микола Литвин і Леонід Мальцев.

Як повідомив Радіо Свобода заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич, початок робіт з демаркації кордону став результатом домовленостей між президентами й урядами України і Білорусі.

«У своєму виступі після встановлення першого прикордонного знаку, міністр Кожара наголосив, що демаркація і належне облаштування кордону стимулюватиме розвиток міждержавних і міжрегіональних зв’язків, гуманітарних контактів, а також зміцнить відносини дружби і партнерства між Україною і Республікою Білорусь», – зазначив Зварич.

Визначення на місцевості лінії українсько-білоруського державного кордону розпочали 1 жовтня цього року. Напередодні відбулося два засідання спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії з погодження основних параметрів демаркаційного процесу.

Протяжність державного кордону України і Білорусі становить 1084,2 кілометра.
XS
SM
MD
LG