Доступність посилання

ТОП новини

Понад 20 українських письменників претендують на премію імені Конрада – Польський інститут


На премію імені Джозефа Конрада претендує понад 20 письменників з Україн. Про це Радіо Свобода повідомив директор Польського інституту в Україні Ярослав Годун.

Міжнародне журі вручить премію через місяць, 13 грудня.

«Нині закінчився період, коли культурні установи, видавництва могли подавати своїх кандидатів. До 1 грудня міжнародне українсько-польське журі вибере трійку людей (кандидатів), з яких буде обраний переможець. Тобто, це будуть двоє лауреатів і один переможець. Голосування буде таємним. 13 грудня посол Польщі відкриє конверт з іменем переможця», – сказав Годун.

Згідно з правилами проведення конкурсу, переможець отримує премію в розмірі три тисячі євро і можливість піврічного стажування в одній з культурних установ Польщі у рамках стипендіальної програми Gaude Polonia, повідомив Годун.

Цього року премія імені Конрада буде вручена учетверте. Її заснували у 2007 році Польський інститут у Києві у партнерстві з Національним центром культури у Варшаві, щоб підтримати молодих українських літераторів. Премія також слугує промоції української літератури за кордоном, зазначив Годун.

2011 року премію отримала письменниця Наталка Сняданко, яка тепер є членом журі конкурсу. Крім неї, до складу журі входять директор Польського інституту у Києві Ярослав Годун, науковці з Польщі й України Богуміла Бердиховська і Віра Агеєва, директор Інституту книги (Польща) Гжегош Гауден, український видавець Іван Малкович, публіцист і журналіст Віталій Портников.
XS
SM
MD
LG