Доступність посилання

ТОП новини

Власенко каже, що може постати перед судом «будь-коли»


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Суд у справі за звинуваченням захисника екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка у заподіянні тілесних ушкоджень екс-дружині Наталії Окунській може відбутися будь-коли. Про це заявив сам Власенко після відвідання Генеральної прокуратури.

«У Генеральній прокуратурі вважають, що досудове слідство вже закінчилось, і вони вважають, що вже відкрили нам матеріали для ознайомлення і з завтрашнього дня захист починає знайомитися із матеріалами справи», – сказав захисник Тимошенко.

За словами Власенка, Кримінальний процесуальний кодекс надає захистові так званий «розумний» строк для ознайомлення із матеріалами справи, проте невизначеність у законодавстві, на його думку, може бути використана таким чином, щоб не дати можливості захищатися належним чином.

«Мені і захисту необхідно якийсь нормальний час для того, щоб зібрати докази. Я розумію, що вони хочуть провести цю справу так само, як вони провели справу Тимошенко, не давши можливості ані зібрати докази, ані надати їх в нормальний спосіб, порушуючи базові принципи Кримінально-процесуального кодексу України», – сказав Власенко.

Тим часом у Генпрокуратурі заявили про відмову Сергія Власенка підписати вручені йому документи про завершення досудового розслідування у його справі. Як заявила речниця ГПУ Маргарита Велькова, «сам Власенко і його захисник відмовилися підписувати ці документи». Водночас, за її словами, поняті підписали ці документи без заперечень.

Як заявила Велькова, відмова Власенка свідчить про намір маніпулювати слідством і затягувати розгляд цієї справи.

Днями ГПУ вручила Власенкові повідомлення про підозру в заподіянні тілесних ушкоджень його колишній дружині Наталії Окунській.

Печерський райсуд вчора обрав йому запобіжний захід у вигляді застави на суму 22 тисячі 940 гривень, зобов’язав здати слідчому Генпрокуратури на зберігання закордонний паспорт й інші документи, які можуть надати йому можливість виїзду за кордон, і заборонив залишати територію Києва. Водночас суд дозволив Власенкові їздити до Харкова для виконання функцій захисника Тимошенко.

Захисник екс-прем’єра заявив про політичне переслідування і назвав справу «фальшивкою».
XS
SM
MD
LG