Доступність посилання

ТОП новини

Президент доручив гармонізувати митні процедури з Росією


Президент Віктор Янукович доручив сьогодні урядові здійснити низку заходів за результатами його зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України, що відбулася вчора, повідомила прес-служба голови держави.

Серед доручень, зокрема, є вказівка вжити заходів для гармонізації митних процедур із Росією з метою дальшого розвитку співпраці з нею і збільшення торговельного обороту між двома країнами, а також із державами-учасницями Митного союзу під проводом Москви.

Крім того, уряд має домовитися про угоди з країнами Митного союзу про взаємне визнаття результатів оцінки відповідності продукції і постійно аналізувати ризики негативних наслідків від того, що Митний союз застосовуватиме до української продукції свої регламенти, стандарти і процедури.

Іще частина з цілої низки доручень стосується своєчасної оплати праці і погашення заборгованості за зарплатнею, скасування практики збирати податки і збори наперед, вчасного відшкодування ПДВ з бюджету чи відмови від необґрунтованих позапланових перевірок суб’єктів господарювання.

Учора прес-служба президента, повідомляючи про його зустріч із промисловцями і профспілковиками, звернула увагу на численні скарги її учасників на проблеми з постачанням української продукції на ринки країн-учасниць Митного союзу під керівництвом Росії, яка попереджала, що запровадить іще більше обмежень на товари з України після укладення асоціації з ЄС. Один із учасників, народний депутат-регіонал Валентин Ландік, навіть запропонував відкласти на рік підписання цієї угоди. Голова УСПП, депутат-регіонал Анатолій Кінах запевнив Радіо Свобода, що це лише думка однієї людини, але не всієї організації.
XS
SM
MD
LG