Доступність посилання

ТОП новини

Маккартні закликав президента Росії звільнити ґрінпісівців


Колишній член гурту «Бітлз» Пол Маккартні повідомив сьогодні, що минулого місяця послав особистого листа до президента Росії Володимира Путіна з проханням звільнити 30 затриманих у Росії активістів «Ґрінпісу», членів команди їхнього судна і журналістів.

За його словами, він послав цього листа ще 14 жовтня, але відповіді досі не отримав.

Як мовиться в тексті листа, що його оприлюднили сьогодні на сайті Маккартні, він звертається до Путіна «Любий Володимире» й пише, що «мільйони людей у десятках країн були б дуже вдячні», якби російський керівник особисто попросив суди звільнити затриманих.

«Було б чудово, якби… учасники протесту могли бути вдома з родинами до Різдва», – написав Маккартні Путінові.

У Росії 30 затриманих – активісти екологічної організації «Ґрінпіс», члени команди їхнього судна «Арктик Санрайз», а також двоє журналістів, фотограф і відеооператор, громадяни 18 країн, серед них і українець – звинувачені в хуліганстві; слідство таким чином перекваліфікувало їхні звинувачення з первісних – у піратстві. Їх також узяли під досудовий арешт на два місяці, цей термін збіжить 24 листопада; суд відхилив скарги всіх 30 на цей арешт.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як майже два місяці тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
XS
SM
MD
LG