Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: в опозиції є «план Б»


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявляє, що опозиція має «план Б» на випадок непідписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

«Я вчора заявляв з трибуни Верховної Ради : якщо цей президент не підпише угоду про асоціацію, її підпише новий президент. План «Б» є. Наступний наш бій – це бій за посаду президента, і президент повинен втілити європейські стандарти життя», – сказав Кличко в ефірі Радіо Свобода.

За словами лідер УДАРу, вівторок, 19 листопада – це крайній термін, коли український парламент може ухвалити три закони, необхідні для підписання угоди з ЄС.

«Те, що Україні дали шанс і подовжили термін підписання законів – це дуже позитивно. Нас бажають бачити в європейському просторі, нам протягують руку. Тому тільки від нас залежить, наскільки ми зможемо використати цей шанс. Спілкуючись з Коксом, Квасневським й іншими закордонними політиками, я побачив, що всі розуміють, наскільки важливо мати в регіоні одну із найбільших країн з сильною економікою, стабільною політичною ситуацією. Дисбаланс в економіці й політичні негаразди можуть впливати також і на країни Європейського союзу. Я сподіваюся, що угода все ж таки буде підписана. Що стосується опозиційних партій – ми готові проголосувати в будь-якому варіанті», – сказав Кличко.

За його словами, на сьогоднішній день президент має повноту влади і повноваження, щоб дозволити лікування ув’язненого екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном.

«Він може зробити це одним рухом пера», – наголосив Кличко.

Робоча група, яка має підготувати законопроект для лікування Тимошенко, сьогодні перенесла своє засідання на понеділок, 18 листопада.Члени групи від опозиції і влади не змогли досягнути згоди щодо роботи над законопроектом і звинуватили один одного у зриві засідання робочої групи.

Вчора Європейський парламент продовжив роботу своєї спостережної місії в Україні під керівництвом Пета Кокса і Александра Квасневського до самого Вільнюського саміту «Східного партнерства» наприкінці цього місяця, коли може бути підписана угода про асоціацію.
XS
SM
MD
LG