Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція сама допрацювала «законопроект про Тимошенко» – «Батьківщина»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Представники опозиції в робочій групі з підготовки законопроекту про лікування Юлії Тимошенко зібралися на ще одне засідання, без участі представників інших політичних сил, під час якого допрацювали проект закону про лікування ув’язнених за кордоном № 3599, повідомила сьогодні прес-служба партії «Батьківщина», яку очолює ув’язнена колишня прем’єр-міністр.

Допрацьований законопроект зареєстрований у Верховній Раді під номером 3599-Д, мовиться у повідомленні.

Як заявив член робочої групи, б’ютівець Андрій Кожем’якін, «було враховано 90 відсотків» зауважень Головного науково-експертного управління Верховної Ради, а також зауваження, які висловлювали представники Партії регіонів під час засідання робочої групи.

За його словами, допрацювавши цей законопроект самостійно, без участі регіоналів, опозиціонери з робочої групи фактично вирішили всі питання, які поставило науково-експертне управління.

Як повідомили у «Батьківщині», допрацьований законопроект, зокрема, передбачає інститут перерви від відбування покарання на період лікування за кордоном. При цьому особа, яка потребує лікування, у письмовій формі дає зобов’язання повернутися в Україну після завершення лікування в 10-денний термін. Також проект закону передбачає, що оплату такого лікування особа здійснює за власний рахунок.

Раніше сьогодні в роботі робочої групи для підготовки законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном оголосили перерву до початку наступного тижня через відсутність на її засіданні чотирьох народних депутатів – як заявляли присутні, це дасть підстави заявляти, що можливе рішення робочої групи буде ухвалене без консенсусу.

Досі ця група не змогла дійти такого консенсусу між представниками владних сил і опозиції щодо цього законопроекту.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах.
XS
SM
MD
LG