Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» відновив закупівлю російського газу – Міллер


«Нафтогаз України» припинив відбір газу з підземних сховищ і відновив закупівлю російського газу відповідно до чинного контракту. Про це заявив голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер.

Днями міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що «Нафтогаз України» припинив закупівлі газу в «Газпрому» і може не відновлювати їх до кінця цього року. За його словами, на сьогоднішній день потреби в газі істотно скоротилися, зокрема через теплу погоду.

Вчора «Газпром» закликав Україну до пошуку компромісу й сам висловив готовність іти назустріч, – зокрема, надати нову розстрочку у виплаті боргу за газ.

Останніми роками Україна власним коштом закуповувала у «Газпрому» газ для заповнення своїх газосховищ, щоб тим самим за свої гроші допомагати російському монополістові виконувати зобов’язання перед західними покупцями у зимовий час. «Газпром» відмовлявся заповнювати ці сховища необхідним йому газом за власний рахунок. Цього року Україна значно зменшила обсяги таких закупівель газу на користь «Газпрому», що викликало значне невдоволення у Москві.
XS
SM
MD
LG