Доступність посилання

ТОП новини

На Новий рік снігу не буде – метеоролог


З 26 грудня цього року на територію України прийдуть теплі маси, і через це варто очікувати сльотаву погоду на Новий рік. Про це повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

За її словами, для зими 2013-2014 року характерними будуть різкі перепади температур, які в окремі періоди можуть коливатися від +6 до -15. Як заявила метеоролог, така ситуація не сприятлива для сільського господарства, адже сніговий покрив, який виконує захисну функцію зі збереження посівів озимих культур, не встигатиме повністю сформувався.

Гідрометеорологічний інститут прогнозує, що у другий половині лютого варто очікувати різкого похолодання до -20 градусів. Така погода протримається до кінця місяця і перейде на березень. За словами Мартазінової, повторення погодного сценарію цьогорічної весни цілком можливе, адже на початок березня прогнозують велику кількість опадів.

Із 26 листопада метеорологи прогнозують похолодання і сніг: «У зв’язку із активізацією північних холодних мас з 26 листопада варто очікувати перший «справжній» сніг. Температура повітря знизиться до -3 градусів. Але через мінливу погоду сніжний покрив не простоїть дуже довго, адже уже на початку грудня ми очікуємо потепління», – каже Мартазінова.
XS
SM
MD
LG