Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували Асамблею національностей України


У Києві презентовано Асамблею національностей України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00
У Києві сьогодні презентували нову громадську організацію – Асамблею національностей України. До неї увійшли понад 50 національних товариств, які представляють етноси, що проживають в Україні.

Головним завданням асамблеї її президент Ровшан Тагієв назвав захист конституційних прав і свобод громадян України, незалежно від їхньої національної і релігійної належності.

«Ми будемо, як ініціативна група, пропонувати, або ж рекомендувати, владі свої ідеї щодо концепції етно-національної політики. У цьому контексті ми маємо намір працювати з депутатським корпусом, урядом і місцевими органами влади України. Адже у сфері міжнаціональної політики є чимало питань, які треба обговорювати і які треба розв’язувати спільно», – наголосив Тагієв.

Напередодні Конгрес національних громад і Асоціація єврейських організацій і громад (Ваад) України оприлюднили спільну заяву, в якій пов’язали створення Асамблеї з підготовкою чинної влади до президентських виборів 2015 року. Автори заяви вважають, що «клонування» громадських організацій і організацій національних меншин мають за мету «маніпулювання національними меншинами».
XS
SM
MD
LG