Доступність посилання

ТОП новини

Рибак: наступний тиждень – останній шанс для законопроекту Тимошенко


На наступному пленарному тижні у Верховній Раді можуть бути розглянуті усі зареєстровані у парламенті законопроекти щодо лікування за кордоном ув’язнених осіб. Про це заявив спікер парламенту Володимир Рибак, повідомляє його прес-служба.

За словами Рибака, питання про порядок лікування засуджених за кордоном залишається найбільш складним, і «ані робоча група, ані профільний комітет не розглянули це питання, і не ухвалено жодних рішень».

Водночас Володимир Рибак не виключив, що на наступному пленарному тижні погоджувальна рада може ухвалити рішення щодо розгляду всіх зареєстрованих у парламенті законопроектів на цю тематику, і заявив, що готовий винести їх на розгляд і голосування. «Іншого часу, окрім як цей тиждень, у нас більше немає», – заявив голова Верховної Ради.

Рибак висловив сподівання, що більшості і опозиції вдасться домовитися з цього питання.

Раніше цього тижня Європарламент продовжив місію своїх спеціальних посланців Пета Кокса й Александра Квасневського в Україні. Вони, у свою чергу, висловили сподівання, що на черговому пленарному тижні Верховна Рада ухвалить законопроекти, яких від України вимагає Євросоюз для підписання угоди про асоціацію. Сере цих документів – і проект закону про лікування ув’язнених за кордоном, який дозволив би виїзд із країни Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG