Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Швеції про угоду з Україною: все в руках Януковича


Карл Більдт
Карл Більдт
Підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС залежить тільки від дій президента України Віктора Януковича. Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт сьогодні в Брюсселі перед засіданням Ради ЄС з питань закордонних справ.

«Усе в руках президента Януковича. У нас є політика, але я не впевнений, що в нього є політика», – сказав Більдт.

Водночас шведський міністр констатував, що наразі ЄС не може ухвалити рішення щодо України.

«Я думаю, що наразі зарано. Наскільки мені відомо, Кокс і Квасневський іще працюють. Тому обговорювати це дуже рано. Я не чекаю великого обговорення з цього питання тут», – заявив Більдт.

Відповідаючи на запитання, чи буде рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною ухвалене під час саміту у Вільнюсі, міністр сказав: «Я не знаю. Дві речі: Вільнюс – не тут. Ми зараз у Брюсселі, й у нас на столі недостатньо (аргументів для ухвалення рішення – ред.), і Вільнюс – наприкінці наступного тижня. Побачимо. Наразі – ще зарано».

Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Для цього Київ має виконати низку умов, головна з яких – вирішити питання про лікування ув’язненого екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном.
XS
SM
MD
LG