Доступність посилання

ТОП новини

Голова Донецької ОДА обіцяє фізично знищувати копанки і схеми їхньої роботи


Копанка у Сніжному, Донецька область
Копанка у Сніжному, Донецька область
Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький заявляє про необхідність посилення боротьби з нелегальними копальнями в області.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, за словами Шишацького, була створена спеціальна комісія, в яку увійшли й працівники прокуратури області.

«Зараз ухвалюється рішення. Взяти один із районів і повністю його відпрацювати. Щоб можна було сказати: в цьому районі було стільки-то копанок, зараз жодна не працює. І не просто закрити, а максимально фізично ліквідувати. Десь гирло засипати, десь кар’єр. Тому що порушуються карні справи, затримується техніка. Потім техніка виявляється орендованою, вона повертається орендодавцю, який здає її наступним», – заявив Шишацький.

Чиновник каже, що потрібно зламати вже напрацьовані між владою, правоохоронцями і господарями копанок чорні схеми.

«Працюють схеми, які іноді засновані на нашому законодавстві, не завжди достатньому, щоб твердо спитати, а іноді, прямо скажу, на негативній роботі влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронців. Я упевнений, що жодна копанка не працює без відома. Коли правоохоронці пишуть «невідомими особами», я упевнений, що всі їх знають в обличчя і ще й зустрічалися з ними неодноразово», – сказав голова ОДА.

За його словами, до боротьби будуть активніше залучатися офіційні шахтні підприємства, на ділянках яких дуже часто виникають копанки і ведеться нелегальне вуглевидобування.
XS
SM
MD
LG