Доступність посилання

ТОП новини

Київ очікує пом’якшення запобіжного заходу для українця з Arctic Sunrise – МЗС


Руслан Якушев
Руслан Якушев
Україна вважає невинуватим кока з судна Arctic Sunrise міжнародної екологічної організації Greenpeace Руслана Якушева і надалі вимагатиме його звільнення з-під варти. Як повідомив речник МЗС Євген Перебийніс, українська сторона вимагатиме зміни запобіжного захисту для українця.

Якушев, який працював коком на судні Greenpeace, перебуває разом з іншими заарештованими на два місяці активістами-екологами у Санкт-Петербурзі.

«Судове засідання по справі українця Руслана Якушева призначене на 21 листопада. Позиція захисту, наша позиція полягає у тому, що Якушев не винен. І ми вимагаємо зміни запобіжного заходу щодо нього і розраховуємо, що на засіданні суду міра запобіжного заходу щодо нього буде змінена на таку, яка не пов’язана з утриманням під вартою», – заявив речник МЗС.

Вчора і сьогодні суд у Санкт-Петербурзі вирішив відпустити під заставу сімох активістів. Серед них – громадяни Росії, Бразилії, Аргентини і Польщі. За кожного з них потрібно було сплатити 61,3 тисячі доларів застави.

Судно Greenpeace затримали в Арктиці 19 вересня після того, як кілька активістів спробували висадитися на нафтову платформу «Газпрому». Спочатку їх обвинувачували у піратстві, однак пізніше перекваліфікували справу на хуліганство.
XS
SM
MD
LG