Доступність посилання

ТОП новини

Росія радикально тисне на Україну – Карл Більдт


Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт
Росія радикально збільшує тиск на Україну, щоб унеможливити підписання угоди про асоціацію. Про це у своєму Тwitter написав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Повідомляють про те, що Росія радикально збільшує тиск на Україну. Жорстка політика погроз та примусу. Шукає покори», – написав керівник шведського зовнішньополітичного відомства.

«Ідеться про те, що обсяги торгівлі між Росією та Україною скоротилися на 25% за кілька місяців. Це значний негативний економічний ефект. Це зроблено свідомо», – додав згодом Більдт.




Прем’єр-міністри України і Росії Микола Азаров і Дмитро Медведєв сьогодні в Санкт-Петербурзі обговорять питання торговельно-економічної співпраці, зокрема, і в газовій сфері.

Ця зустріч буде останньою перед запланованим на 28-29 листопада у Вільнюсі самітом «Східного партнерства», на якому українська влада сподівається підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Такі наміри України зустріли різкий спротив з боку Росії, яка вважає, що Київ має інтегруватися до Митного союзу.
XS
SM
MD
LG