Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок: я не питав у Фаріон, чи вступала вона у КПРС


Ірина Фаріон, Олег Тягнибок
Ірина Фаріон, Олег Тягнибок
У ВО «Свобода» заявляють, що скандал навколо партійного минулого Ірини Фаріон є технологією дискредитації політичних опонентів – «вибірковою люстрацією». Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав лідер «Свободи» Олег Тягнибок.

За його словами, ситуація довкола ймовірного членства Фаріон у КПРС – це замовлення влади, яка випробовує нову політтехнологію.

«Тепер на наших очах вилуплюється свіжий феномен доби – така ж (як вибіркове правосуддя – ред.) вибіркова «люстрація». І знову ж таки – як інструмент розправи над політичними противниками», – заявляє свободівець.

Як заявив Тягнибок, про партійне минуле у Фаріон не запитував і запитувати не планує.

«Одразу скажу: я не питав Ірину, коли особисто приймав її у «Свободу», чи вступала вона коли-небудь у КПСС. І зараз, через десятиліття спільної боротьби, на догоду новоспеченим «люстраторам» тим більше допитувати не збираюся», – заявив він.

За словами Тягнибока, це не Ірина Фаріон прийшла до «Свободи», а «Свобода» прийшла до неї, «за принципом: «Про справу говори не з тим, з ким можна, а – з ким треба» – шоста точка Декалогу українського націоналіста».

Свободівець нагадав, що він розробив проект закону про люстрацію, в якому виокремлені кілька категорій людей, які підлягають люстрації. «Але при чому тут Ірина Фаріон? Даю руку на відруб, що вона під жоден із цих критеріїв не підпадає. У противному випадку – це було б відомо й без будь-яких паперів з архіву», – наголосив Тягнибок.

За його словами, накопаний «компромат» на Фаріон є жалюгідним і нічого спільного зі справжньою люстрацією не мають.

Нещодавно стало відомо, що член ВО «Свободи» Ірина Фаріон була членом КПРС. Сама Фаріон неодноразово заперечувала своє членство в Компартії.

Сьогодні вона відмовилася відповідати на запитання журналістів про її комуністичне минуле. «Орлиці не сповідаються перед гієнами», – сказала вона на запитання журналістки.

(Відео з офіційного каналу «Української правди» на Youtube)
XS
SM
MD
LG