Доступність посилання

ТОП новини

Соціальні мережі про ймовірне членство Фаріон у КПРС

Орлиця, вибіркова люстрація і викладачка марксистсько-ленінської естетики

Народний депутат з фракції «Батьківщина» Анатолій Гриценко написав у «Фейсбуці», що головне, не саме ймовірне членство у партії, а намагання його заперечити.

«В особистих листах багато з вас питають, як я ставлюся до членства депутата від Свободи Ірини Фаріон в КПРС? Ніяк не ставлюся. А от до її намагання заперечити своє членство в Компартії, до неправди й образливих звинувачень на адресу журналістів і громадських діячів (плебеї, лакеї, прихвосні, найманці) – ставлюся вкрай негативно. Таку поведінку вважаю неприпустимою для будь-якої людини, тим більше – для народного депутата України. Незалежно, від того, з якої він (вона) фракції чи партії, від влади чи від опозиції. Адже всіх нас у дитинстві батьки вчили говорити правду, не обманювати. І в церкві, хто відвідує, нам нагадують постійно, і дітям, і дорослим: «не обмани!» – зазначив Гриценко.
Львів’яни, земляки Ірини Фаріон, теж не змовчали. Історик Ігор Лильо іронізує над фотографією, зробленою у 1988 році (коли Ірині Фаріон приписують вступ до КПРС), де дівчата у центрі Львова тримають портрет Сталіна.

«Може хто впізнає свою галицьку бабцю, маму чи цьоцю... Присвячую всім хто поступив в партію в 1988, але не склалось. Не сумуйте...» – написав Ігор Лильо.

Тим часом Олександр Чаленко, редактор видання Revizor.ua, відреагував своєю фотографією з Іриною Фаріон жартівливим підписом: «Это я со своим преподавателем русского языка и марксистско-ленинской эстетики:)))»

Журналістка «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе запитує, чи слово «гієни» стосується всіх українців і згадала іншого відомого в Україні «орла»: «Юний Орел для нашої орлиці»

Оглядач Віталій Портников переконаний, що Ірині Фаріон не варто соромитись свого минулого і переписувати історію.

«Проблема Ирины Фарион, ее защитников и критиков в том, что они пытаются фальсифицировать историю в своих головах – и тогда на смену атмосфере тотального приспособленчества, царившей в советском обществе и, кстати, никуда особо не исчезнувшей из общества постсоветского – приходит эпоха тотального героизма, которой не было. И в которой вступление в КПСС было постыдным и его нужно скрывать».

Інші вікопомні фрази українських політиків, коментуючи відеоролик, згадала ведуча «5-го каналу» Тетяна Даниленко: «Орлиці не сповідаються перед гієнами – це дуже схоже на «я вам нє завідую» і «синку, збери рахунки з ресторану і кинь тому журналісту в морду». Фаріон далеко піде у цій політиці».

На своїй сторінці у «Фейсбук» заступник головного редактора сайту «Українська правда» Сергій Лещенко написав: «Цією заявою Фаріон дуже нагадує Ганну Герман. Така ж зверхність, таке ж нерозуміння ролі журналістів у демократичному суспільстві, така ж самовпевненість і брехливість».

Ірина Фаріон відмовилась коментувати журналістам появу в мережі фотографій із начебто власноруч написаною заявою, з проханням прийняти її до лав КПРС. Відмова дослівно:

– Орлиці не сповідаються перед гієнами.
– Але ж з’явились офіційні документи.
– Я все сказала.
– То Ви були членом КПРС?
– До побачення.

Таке недвозначне висловлювання на адресу колег по цеху зачепило за живе багатьох українських журналістів.

Появу документів про членство в Комуністичній партій націоналістки Ірини Фаріон у середу прокоментував лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок у своєму блозі на «Українській правді». Політик заявив, що скандал навколо партійного минулого Ірини Фаріон є технологією дискредитації політичних опонентів – «вибірковою люстрацією». За його словами, ситуація довкола ймовірного членства Фаріон у КПРС – це замовлення влади, яка випробовує нову політтехнологію.
XS
SM
MD
LG