Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін вирішив зупинити процес підготовки до підписання угоди з ЄС


Кабінет міністрів України розпорядився зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами. Таке розпорядження оприлюднене на сайті Кабміну.

Крім того, уряду зупиняє дію свого рішення від 18 вересня «Про підготовку до підписання проекту угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом та його державами-членами, з іншого боку».

Такі дії в розпорядженні пояснюються необхідністю «вжиття заходів щодо забезпечення національної безпеки України, більш детального вивчення й опрацювання комплексу заходів, які необхідно здійснити для відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами-членами Співдружності Незалежних Держав, формування належного рівня внутрішнього ринку, який забезпечував би паритетні відносини між Україною та державами-членами Європейського союзу, що є базовим принципом міжнародного права і основою економічної безпеки держави».

Крім того, Кабмін пропонує створити тристоронню комісію за участю ЄС і Росії. Ця комісія має зайнятися «опрацюванням комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин, розширення і сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для покращення умов провадження підприємницької діяльності».

Крім того, МЗС, Мінекономіки та Мінпромполітики доручено «відновити активний діалог із Росією й іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв’язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави».
XS
SM
MD
LG