Доступність посилання

ТОП новини

Путін не проти асоціації Києва з ЄС і «реально» проти вступу в НАТО


Володимир Путін
Володимир Путін
Росія не проти підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, але проти вступу Києва до НАТО, заявляє президент країни Володимир Путін.

«Ми не проти суверенного вибору України, яким би він не був. Ми говоримо абсолютно про інше. От якби нам сказали, що Україна в НАТО вступає, то тоді ми були б проти реально», – сказав Путін, виступаючи на засіданні Російського літературного товариства.

Він пояснив, що наближення до кордонів Росії інфраструктури військового блоку становить для країни певну небезпеку. «Економічні об’єднання жодної небезпеки не несуть з позиції обороноздатності країни. Є інші загрози», – сказав президент Росії.

Путін нагадав, що в Росії й України відкритий ринок та обнулені ставки за експортно-імпортними тарифами, але в тому випадку, якщо Київ відкриє «свої ворота» в ЄС і обнулить ці ж товарні групи, російська сторона не може залишити колишній порядок.

«Ми проводили переговори з СОТ 17 років, виторговували кожну позицію, а тепер нам просто в явочному порядку кажуть: « У вас ворота з Україною відкриті, а тепер Україна відкриє ці ворота в Європу», – сказав Путін.

Він додав, що Росія зобов’язана захистити свою економіку і лише в цьому полягає позиція країни.

Обвинувачення на адресу Росії про те, що країна дотримується в цьому питанні «агресивної політики», за його словами, є «недобросовісним підходом до оцінки нашої позиції».
XS
SM
MD
LG