Доступність посилання

ТОП новини

Суд просять скасувати розпорядження уряду про зупинку євроінтеграції


Люди вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення влади зупинити євроінтеграцію, Київ, 21 листопада 2013 року
Люди вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення влади зупинити євроінтеграцію, Київ, 21 листопада 2013 року
Європейська партія України просить суд визнати незаконним і недійсним розпорядження Кабінету міністрів про зупинення процесу підготовки до укладення угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Відповідний позов до Окружного адміністративного суду Києва подав лідер цієї партії, народний депутат Микола Катеринчук.

Коментуючи позов, Катеринчук заявив, що «Верховна Рада України у межах своїх повноважень, визначених Конституцією, визнала європейську інтеграцію держави, подальше укладення угоди про асоціацію з ЄС та набуття членства в ЄС як пріоритетний напрям зовнішньої політики України».

«Однак ухвалене вчора урядом Азарова розпорядження суперечить цим нормам. Крім того, це розпорядження не лише суперечить закону України «Про Кабінет міністрів України», а й порушує права більшості українців на європейський вибір, що підтримує переважна більшість українського суспільства», – цитує Катеринчука прес-служба Європейської партії.

За словами депутата, суд має всі законні підстави негайно зупинити дію цього розпорядження Кабміну і таким чином забезпечити реалізацію прагнень більшості громадян України на інтеграцію до Євросоюзу.

Кабінет міністрів України вчора розпорядився зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Своє рішення уряд мотивував відсутністю гарантій ЄС компенсувати збитки від скорочення торгівлі з країнами СНД, зокрема, з Росією.
XS
SM
MD
LG