Доступність посилання

ТОП новини

На мітингу в Дніпропетровську закликали до відставки Азарова і Януковича


У Дніпропетровську прихильники євроінтеграції України зажадали відставки прем’єр-міністра Миколи Азарова і президента Віктора Януковича через рішення уряду про зупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, яке вони називають зрадницьким.

Більше ніж сто прихильників євроінтеграції зібрались у центрі Дніпропетровська. У руках вони тримали плакати з написами «Європа – наш дім», «Вперед до Брюсселю», а також прапор Євросоюзу.

Урочистою ходою люди пройшли від Європейської площі до будівлі облдержадміністрації, скандуючи «Україна в Європі, Європа в Україні!». Однак до самої будівлі облдержадміністрації учасникам акції підійти не вдалось: будівля наразі огороджена турнікетом й оточена міліцією.



Неподалік облдержадміністрації активісти влаштували мітинг, а також розпочали збір підписів за євроінтеграцію і відставку українських високопосадовців.

«Ця влада повинна піти геть, адже вже видно, що ні про яке підписання угоди про асоціацією з ЄС з цією владою вже вести мову не будуть. Відтак ми маємо вимагати відставки цієї влади й оголошення дострокових президентських та парламентських виборів», – заявляли учасники зібрання.

У своєму відкритому зверненні учасники акції також звернули увагу на згортання демократичних процесів в Україні й закликали європейську спільноту ігнорувати проведення Євробаскету-2015 в Україні.

Активісти оголосили початок «євромайдану» в Дніпропетровську й домовились щодня проводити акції на підтримку європейського курсу держави.
XS
SM
MD
LG