Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах «євромайдан» опозиції збігся у часі з акцією регіоналів


У Черкасах прихильники євроінтеграції мітингували на Соборній площі біля Черкаської облдержадміністрації. Акція на підтримку асоціації України з ЄС розпочалася ходою кількох сотень черкасців центральною вулицею міста від площі Богдана Хмельницького до Соборної.

Прихильники євроінтеграції на чолі із місцевими опозиційними лідерами та народними депутатами Миколою Томенком і Сергієм Соболєвим скандували «Україна – це Європа», «Черкаси – це Європа», «Європейські цінності – Україні», «Януковича – геть» тощо.

На Соборній площі у цей час проводила мітинг і Партія регіонів – згідно з заявою цієї політсили, також на підтримку євроінтеграції. Ще зранку по периметру площі регіонали встановили партійні палатки, а в центрі організували сцену. Тому опозиції довелося мітингувати на східцях під стінами облдержадміністрації, вхід до якої оточили до півсотні правоохоронців.

Під час синхронних мітингів прихильники опозиції із гаслами «Ганьба» засвистали регіоналів і навіть намагалися піднятися на провладну сцену. Однак опозиціонерів, за повідомленням кореспондент Радіо Свобода, швидко оточила міліція, а регіонали незабаром після цього згорнули свою акцію.

Опозиційна акція на підтримку євроінтеграції закінчилася співом патріотичних пісень та Гімну України.

За даними правоохоронців, в обох акціях узяли участь близько 600 осіб.
XS
SM
MD
LG