Доступність посилання

ТОП новини

Цікавинки звідусіль: «Божоле-2013» зігріло французів і не лише їх


Beaujolais 2013 зігріло французів, і не лише їх
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Beaujolais 2013 зігріло французів, і не лише їх

«Божоле-2013» зігріло французів і не лише їх

Любителі вина в Парижі у четвер, 21 листопада, зробили перші ковтки цьогорічного молодого вина «Божоле» з нагоди святкування випуску цього старовинного аромату.

Протягом вже понад 30 років День вина «Божоле Нуво» задає святковий ритм зимовому сезону.

Цього року, за підрахунками, продали вже 35 мільйонів пляшок «Божоле» врожаю 2013-го.

Те, що починалося як змагання між французькими виробниками (хто перший передасть молоде вино у Париж), перетворилося пізніше на всесвітнє свято.

Згідно з французьким законодавством, випущене після опівночі у третій четвер листопада «Божоле Нуво» – яскраве, свіже червоне вино, виготовлене з винограду сорту «Гамей» і розлите у пляшки аж наприкінці збору врожаю.

У Японії у металі відтворили сосну, що витримала руйнівне цунамі

Японські автовиробники представили металеву сосну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

У японському порту Рікузентаката презентували відтворену у металі сосну – єдине дерево у цій місцевості, яке витримало руйнівне цунамі 2011 року.

До втілення ідеї долучилися 14 автовиробників Японії. Мета проекту – показати єдність перед загрозою, спільною для всіх. Це вперше над задумом працювали інженери з конкуруючих підприємств. Протягом 2 місяців вони спільно відтворювали у металі «героїчне» дерево.

Металева «кора» складається з понад 4000 окремо створених металевих частин. Кожен шматок вирізали з листового металу й окремо, як пазли, приварювали до стовбура.

Пуп’янки сосни зробили з металобрухту, отриманого з розбитих під час цунамі автомобілів.

У Росії відкрили перший у світі музей Фаберже

Перший Фаберже музей в Росії відкрився у Санкт-Петербурзі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

У Санкт-Петербурзі відкрили перший у світі музей, присвячений роботі ювеліра Карла Фаберже. Експозиція складається з понад 4 тисяч робіт майстра, частина з яких належить до приватної колекції російського мільярдера Віктора Вексельберга.

Фірма Карла Фаберже з’явилася у столиці Російської імперії у 1842 році і здобула популярність після того, як зацікавленість у виготовленими ювеліром прикрасами виявили російські царі.

Після Жовтневої революції 1917 року більшість витворів Фаберже більшовики продали, частина з робіт потрапила за кордон, коли декому з представників заможних російських родин вдалося втекти до Європи.

З 46 «яєць» Фаберже, які, як вважається, вдалося зберегти, 19 зберігається у Росії. Серед них – і 9 великодніх прикрас Фаберже у вигляді яйця, куплених Віктором Вексельбергом у 2004 році. Тоді олігарх за 900 мільйонів доларів викупив роботи відомого ювеліра у сім’ї Форбсів.

У Вашингтоні відвідувачам зоопарку показали суматранських тигренят

Публічний дебют суматранських тигренят у зоопарку у Вашингтоні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

У національному зоопарку у Вашингтоні публіці вперше представили двох суматранських тигренят. Двійня народилася 5 серпня у мами на ім’я Дамай. Це – перше потомство 5-річної тигриці.

Братик зі сестричкою провели на подвір’ї зоопарку півтори години. Працівники зоопарку кажуть, що будуть поступово збільшувати тривалість перебування дитинчат на людях.

Перш, ніж вийти перед публіку, тигренята пройшли тест. Вони мали продемонструвати, що можуть тримати голову над водою під час плавання і що можуть вибратися на сушу з рову на їхньому майданчику.

Огляд за матеріалами Рейтерс

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG